Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Pony Power voor Kids 5-weekse training met terugkomdag (kortingsactie t/m 13 april)

woensdag, 8 mei 2019 @ 14:00 - 16:00

- €300

PONY POWER VOOR KIDS

Pony Power voor Kids (6-11 jaar) is een unieke training met paarden, waarbij kinderen zichzelf binnen een korte tijd kunnen ontwikkelen op sociaal emotioneel vlak en in hun kracht komen te staan. Kinderen leren spelenderwijs en op natuurlijke wijze van elkaar en van de paarden. Ze hebben hier de rest van hun leven profijt van: jong geleerd is oud gedaan!


Let op: speciaal aanbod!
.

Waarom paarden?

Paarden verbinden en brengen je in contact met jezelf en de ander. Vanuit hun natuurlijke instinct en als kuddedier willen ze graag samen zijn en samen werken! Ze zijn duidelijk in hun communicatie, maar ook sensitief voor de behoeftes van de ander. Dit zijn waarden die we de kinderen ook willen meegeven.

In contact zijn met paarden heeft vele positieve effecten, o.a.:

 • kinderen ervaren in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen, wat zorgt voor emotionele balans
 • paarden oordelen niet en accepteren je -onvoorwaardelijk- zoals je bent. Kinderen leren hiervan en ervaren dat ze zichzelf mogen zijn
 • het samenzijn met paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen
 • door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind kan ontspannen en zijn/haar zorgen even kan vergeten
 • het paard spiegelt en reageert op je gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony’s oefenen


Pony Power voor Kids: inhoud van de training
De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

In de Pony Power voor Kids training besteden we aandacht aan thema’s die ervoor zorgen dat het kind meer zelfvertrouwen krijgt en in zijn kracht komt te staan.

De lesstof is gekoppeld aan de dagelijkse gang van zaken in een paardenkudde. De belangrijkste thema’s die aan bod komen zijn:

 • zelfvertrouwen
 • faalangst
 • weerbaarheid
 • grenzen aangeven
 • samenwerking en communicatie
 • omgaan met winnen en verliezen
 • contact maken met jezelf en de ander
 • de ik-boodschap

We werken tijdens de training:

 • in de buitenlucht
 • mét pony’s
 • in een (klein) groepje
 • in beweging & spelenderwijs
 • met een ondersteunend werkboek
 • onder begeleiding van twee ervaren coaches

De training sluit aan op de natuurlijke behoefte van kinderen om te spelen, te bewegen, in de buitenlucht te zijn, en contact te maken met elkaar en de natuur.

De coaches werken met de spiegelfunctie van het paard, deze feedback van de paarden zorgt voor directe essentiële leermomenten voor de kinderen. Dit maakt deze training uniek en effectief ten opzichte van andere sociaal-emotionele vaardigheidstrainingen.


Het Pony Power werkboek
Het geleerde wordt ook thuis en in het dagelijkse leven/activiteiten geïntegreerd door middel van het Pony Power werkboek dat de kinderen mee naar huis nemen zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden samen met andere gezinsleden.


Voor welke kinderen is de training bedoeld?
De Pony Power voor Kids training is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar. In deze periode gaan ze door verschillende groeifasen heen en komt er veel op ze af. 

De Pony Power voor Kids training biedt de kinderen tijdens deze fase in hun leven extra begeleiding en steun, zodat ze in balans komen, meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn krijgen en hun sociaal-emotionele vaardigheden kunnen ontwikkelen. De paarden helpen de kinderen te groeien en te bloeien en in hun kracht te komen.

Deze training is ook zeer geschikt voor kinderen die minder zelfvertrouwen en/of faalangst hebben, gepest worden, snel boos zijn, moeite hebben hun grenzen aan te geven en/of contact te maken met anderen, zichzelf te uiten etc.

of 06-16348455. Afhankelijk van je vraag en de behoefte van je kind kan ook een individueel traject gestart worden.


Waaruit bestaat deze training?

 • 5 lessen van 2 uur met iedere keer een nieuw thema
 • een uniek eigen Pony Power werkboek
 • een diploma
 • een terugkomdag +/- 6 weken na het einde van de cursus (duur 2 uur)
 • terugkoppeling aan de ouders (verslag)
 • deskundige begeleiding door twee gediplomeerde en ervaren coaches
 • praktijkgerichte training in de buitenlucht (warme binnenruimte aanwezig)
 • professionele privé locatie met geschikte pony’s en paarden
 • tussendoortje (gezonde snack) en fruitdrank/thee

N.b: Er wordt tijdens deze training NIET paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.


Data & tijden
Van 14.00 tot 16.00 op de woensdagmiddagen: met de indeling van de groep kijken we naar de leeftijden en behoeften van de kinderen.

Les 1: 8 mei
Les 2: 15 mei
Les 3: 22 mei
Les 4: 29 mei
Les 5: 5 juni

Terugkomdag: woensdag 10 juli 2019 (16.00-18.00)

Begeleiders/coaches
De Pony Power voor Kids cursus wordt begeleid door Janna de Vries en Jubine Nijmeijer beide paardencoach, eigenaren en initiatiefneemsters van Horse Medicine. 

Janna de Vries is actief als (gediplomeerd) paardencoach en trainer. Ze heeft jarenlange praktijkervaring in de begeleiding van kinderen en volwassenen met paarden, op het gebied van o.a. communicatie, samenwerking, lichaamstaal, persoonlijke groei en bewustwording. Janna is gecertificeerd coach voor de cursus Pony Power Voor Kids*

Janna: “Als jong meisje zat ik niet altijd lekker in mijn vel; nare ervaringen en gepest worden zorgden voor veel onzekerheid/weinig zelfvertrouwen. Toen ik 8 was, kwam ik voor het eerst in contact met paarden en dit heeft heel veel betekend voor mij en mijn ontwikkeling.
Paarden accepteren je zoals je bent. En bij de paarden voelde ik me welkom en veilig. Dankzij de paarden kreeg ik meer en meer (zelf)vertrouwen, werd ik zelfbewuster, leerde ik grenzen aangeven, mijn eigen weg volgen en samenwerken. Deze ervaring om je met behulp van paarden te ontwikkelen gun ik iedereen!”

Jubine Nijmeijer werkt als gediplomeerd (systemisch) paardencoach en heeft een flinke dosis ervaring in het coachen van mensen en groepen met behulp van het paard. Jubine is sterk in het creëren van een veilige sfeer en aanvoelen wat nodig is in het moment. Haar werkwijze brengt mensen in contact met zichzelf en datgene dat in ze leeft. Ze leest de paardentaal op verhelderende wijze en werkt met veel respect voor zowel mens als paard.

Jubine: “Als meisje waren de momenten van samenzijn met paarden, momenten waarop ik helemaal mezelf kon zijn en kon ontspannen. De soms gespannen sfeer thuis, verhuizing naar een ander dorp en het gevoel hebben net even anders te zijn dan anderen, maakte dat ik me niet altijd prettig en veilig voelde bij andere kinderen, en vooral vaak bang was dat ik er niet bijhoorde. Bij paarden en in de natuur was dit gevoel altijd ok, en ik kon dan helemaal opgaan in het moment en mezelf zijn”   

* Pony Power voor Kids is een landelijk concept en initiatief van Groots & Puur met Paardenkracht zie ook www.ponypowervoorkids.nl

logo PPVK JPEG

Tickets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + negen =

Organisator

Janna de Vries en Jubine Nijmeijer

Locatie

Horse Medicine
Nieuwkoopseweg 48 A
Pijnacker, Zuid-Holland 2641 PB
+ Google Maps
Telefoon:
+31 6 16 34 84 55
Website:
www.horsemedicine.nl