Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomer Ponykamp voor jonge kinderen: in contact met paarden (zonder overnachting) 6-8 jaar

maandag, 18 juli 2022 @ 10:30 - woensdag, 20 juli 2022 @ 16:00

- €285

Zomer Ponykamp drie-daagse voor jonge kinderen: in contact met paarden

Deze zomervakantie organiseren wij een 3-daags ponykamp voor kinderen van 7-8 jaar (6 in overleg) . Tijdens het kamp staat een respectvolle, natuurlijke, speelse en ontspannen manier van met paarden omgaan en het contact met de paarden en pony’s centraal. Kinderen leren over de paarden en hun natuurlijk gedrag en behoeften. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen hierbij hun eigen zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. 

Groepsgrootte: 6 kinderen
 

INHOUD/PROGRAMMA
Speciaal voor de jongste paardenliefhebbers organiseren we deze drie-daagse. Op een prachtige locatie gelegen in de natuur gaan de kinderen gedurende drie dagen aan de slag met de (gevarieerde) kudde pony’s en paarden van Horse Medicine:

– De kinderen verzorgen gedurende 3 dagen de paarden en pony’s van de kudde en worden als het ware onderdeel van de kudde!

– We maken op een “natuurlijke” manier contact met de paarden en verzorgen ze (borstelen, voeren etc)

– We komen met de paarden in beweging en gaan communiceren met de paarden op basis van lichaamstaal: o.a. wandelen, leiden, vrij werken, grondwerk, spelletjes (bij alle activiteiten met de paarden  staat wederzijds respect, begrip en vertrouwen centraal).

– We leren de paarden hun taal kennen en hun natuurlijke behoeftes begrijpen om zo goed met ze te kunnen communiceren en samenwerken. 

– We eten smiddags samen en naast alle paardenactiviteiten doen we spelletjes en ondernemen we andere leuke dingen (mede afhankelijk van de weersomstandigheden).

 

Het programma is dynamisch: we passen dit aan al naar gelang de individuele behoeften van de kinderen/ de groep en natuurlijk spelen de weersomstandigheden daar ook in mee.

De nadruk tijdens dit Ponykamp ligt op het samenzijn en contact maken met de paarden en pony’s vanaf de grond. Afhankelijk van de omstandigheden gaan de kinderen ook een keertje op het paard, maar dit zal voornamelijk in stap zijn/zonder zadel om te werken aan gevoel/balans.

Op deze manier met paarden werken is ontzettend leuk én leerzaam: door de omgang met de paarden vanaf de grond worden de kinderen zelfbewuster, daadkrachtiger en ontwikkelen meer zelfvertrouwen/lichaamsbewustzijn en aarding.

VOOR WIE
Dit kamp is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar die graag met paarden willen samenzijn, het leuk vinden ze te verzorgen en samen met de paarden activiteiten willen ondernemen. 

WAAROM PAARDEN?
Paarden brengen je in contact met jezelf en de ander. Vanuit hun natuurlijke instinct willen ze graag samen zijn en samenwerken en ze accepteren je onvoorwaardelijk zoals je bent. Ze zijn duidelijk in hun communicatie maar ook sensitief voor de behoeftes van de ander. Wij willen kinderen de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier met paarden samen te kunnen zijn en te ervaren hoe fijn dit is.

KOSTEN
Kosten voor het drie-daagse zomerkamp zijn 285 euro incl eten en drinken en tussendoortjes gedurende de dag dit is inclusief:

– 3 dagen kamp van 10.30 tot 16.00

– deskundige begeleiding door gediplomeerde trainer/instructrice/integratieve kinder (paarden)coach

– professionele privé locatie met geschikte pony’s en paarden

– 3 dagen lunch, tussendoortjes (gezonde snack) en fruitdrank/thee

– klein groepje  max 6/7 kinderen

 

AANMELDEN & MEER INFORMATIE
voor meer informatie.

 

COACH/INSTRUCTRICE
Deze Pony-kamp drie- daagse wordt begeleid door Janna de Vries.
Janna werkt als integratieve (kinder) paardencoach en instructrice/trainer. Ze is in opleiding tot kindertherapeut.
Ze heeft ruime praktijkervaring in de begeleiding van kinderen en volwassenen met paarden, op het gebied van o.a. communicatie, samenwerking, lichaamstaal, persoonlijke groei en bewustwording.

Janna: “Als jong meisje zorgden nare ervaringen en gepest worden voor onzekerheid/weinig zelfvertrouwen. Toen ik 8 was, kwam ik voor het eerst in contact met paarden en dit heeft heel veel betekend voor mij en mijn ontwikkeling. Paarden (en ook andere dieren) accepteren je zoals je bent. Bij de paarden voelde ik me op mijn gemak, welkom en veilig en ik werd er heel blij van! Deze ervaring van het in contact zijn met paarden op een laagdrempelige wijze wil ik kinderen ook graag bieden. 

Tickets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =

Gegevens

Begin:
maandag, 18 juli 2022 @ 10:30
Einde:
woensdag, 20 juli 2022 @ 16:00
Kosten:
€285
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Janna de Vries
Telefoon:
+31 (0)6 163 484 55
E-mail:
janna@horsemedicine.nl
Website:
www.horsemedicine.nl

Locatie

Horse Medicine
Nieuwkoopseweg 48 A
Pijnacker, Zuid-Holland 2641 PB
+ Google Maps
Telefoon:
+31 6 16 34 84 55
Website:
www.horsemedicine.nl