Inzichten van een retraite deelneemster: I’ll stare here in the distance, but I’ll grow up to be just like you…

‘A deep learning experience’ van een van de deelneemster van de retraitedag van 20 augustus 2016

“Ik ben nog steeds onder de indruk van wat er bij jouw paardenretraite is gebeurd. We hebben het er nog steeds over met z’n allen. Echt heel mooi. Maar ook wel goed, omdat ik de boodschappen die ik heb gekregen, met name in het nummer, steeds beter ga begrijpen, ga integreren, ga vertalen.

Ik had je beloofd om de uitleg/vertaling nog te sturen van het nummer van Krezip ‘Would I stay’ die jij als boodschap doorkreeg. Hele mooie tekst. Toen ik het voor het eerst opzette na de retraite, stroomde de tranen over mijn wangen en ik wist niet waarom. Totdat we het gingen ontleden en dit is er uitgekomen.

“I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry, have to see, have to know that I can be myself…”

De tekst beschrijft wat mijn innerlijke IK/ziel voelt en wat ik hieraan kan doen. Het innerlijk geeft aan waar het tegenaan loopt en weet niet of het moet blijven of moet gaan (mezelf zijn of niet).

BALANS

Ik moet in balans komen (lieten Siem en Zara ook zien door een driehoek met mij te vormen; balans / yin en Yang) en niet de ratio (de Regeltjes, opvoeding, maatschappij etc.) de overhand laten nemen.

TERUG NAAR MIJN INNERLIJK

Ik moet terug naar mijn innerlijk en mezelf zijn, ongeacht wat mijn ratio, of anderen daarvan denken of zeggen. Want als de anderen niet op mijn pad zijn (of als iets niet op mijn pad past, of anderen niet op dezelfde weg zijn, of mij accepteren) dan moet ik verder kijken (er langs kijken en verder gaan, zoals Siem en Zara over mijn schouder naar de verte keken).

EIGEN PAD VOLGEN

En mijn eigen pad blijven volgen (niet er vanaf stappen). Dan zal mijn IK groeien en één worden tot wie ik daadwerkelijk ben. Dit zal ik moeten leren, moeten proberen, vertrouwen in mezelf hebben, moeten huilen (als het een keer niet lukt), ik zal het moeten zien (de vrijheid die het geeft jezelf te zijn) en ik moet weten dat ik mezelf kan/mag zijn.

Dat ik er mag zijn (zelfvertrouwen).  

Dat ik op mezelf kan vertrouwen/zelfvertrouwen mag hebben.

Dat ik goed ben zoals ik ben en goed doe.

Dat ik goed ben (en niet zoals de maatschappij oplegt) en goed doe (ook besluiten moet nemen). Ik mag de innerlijke strijd (wel/niet doen, wel/niet durven etc.) loslaten en de balans terugbrengen, weer naar mijn intuïtie luisteren. Dat zal niet in een keer gaan, maar zal ik moeten leren, moeten proberen ….

Ik ben er inderdaad aan toe en ga de balans terugbrengen. Veel dingen zijn langzaam aan weggezakt en ga ik absoluut weer oppakken. Heb er ook zin, dus dan is de tijd er rijp voor.” ~ Astrid Landa

 

IMG-20160821-WA0052

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =