Levenslessen van Roos: Durf anders te zijn!

Want jij bent mij en ik ben jou. Ook al doe je het op jouw manier.

“Roosje oh Roosje, Roosje Katoosje”. Zo noem ik jou ook wel. Zo klein en zo zacht. Je wordt met de dag mooier. Een bloem die open bloeit. En nee, jou krijg je niet zomaar mee. Daar is liefde en vooral heel veel geduld voor nodig.

Je komt naar me toe en raakt me aan, zachtjes maak je contact. Je vindt het spannend als het andersom gebeurt. Als ik naar je toe kom en je aanraak. Liever neem je zelf het initiatief. Laat mij maar komen, lijk je te zeggen. De zachtheid in je blik is niet te weerstaan. Je laat zoveel zien; Dit is hoe ik het doe, laat mij maar anders zijn. Wil je dat ik vooruit loop, dan loop ik achteruit. Ik ga mijn eigen gang. Ik kies waar ik heen wil, en als je het heel lief vraagt, dan wil ik ook wel met jou mee.

Maar vraag je het omdat je me wilt controleren, wilt sturen, onder jouw leiding wilt brengen? Vergeet het dan maar, dan verzet ik geen stap. Dan zie ik alleen je hoofd die iets wil en niet je hart die open is en waar ik zo graag in wil zijn. Waar ik kan zijn als een bloem die open bloeit, zacht en teder. Waar ik kan zijn, en jij kunt zijn, zonder iets te hoeven.

Want uiteindelijk zijn wij hetzelfde: jij bent mij en ik ben jou. Ook al doe je het op jouw manier.

© Jubine Nijmeijer

Foto’s: Lisa van Vuuren

16107325_905734312896204_1097431020603604900_o

Je eigen pad volgen en anders durven zijn, is een echte uitdaging. Roos laat steeds meer van zichzelf zien, en als we goed genoeg luisteren, inspireert zij ons naar ons hart te luisteren en van het gebaande pad af te gaan. We zouden het leuk vinden jouw ervaring of reactie te horen, deel het hieronder met ons!