Onverwachte uitkomsten na de Nieuwjaarsretraite

Mijn verwachting was dat Siem en ik elkaar zouden aanvoelen en dat er direct een nauw contact zou zijn….. Ik zou bijna zeggen niets was minder waar. Siem gaf hele andere reacties dan ik verwacht had.

Een intuïtieve beslissing
De nieuwjaarsretraite op 20 januari bij Horse Medicine was heel bijzonder en verrassend. Ik had eigenlijk geen idee wat me te wachten stond. Ik had puur intuïtief geboekt omdat ik behoefte had aan rust en bezinning en het me erg aansprak dat er paarden bij waren. Aangekomen bij Horse Medicine was er een prettige warme sfeer en fijne ruimtes waarin we ontvangen werden.

Herkenning
Op een gegeven moment starttte het deel met de paarden, waar iedereen gevraagd werd een paard uit te kiezen. Ik koos voor Siem, omdat vooral “zijn verhaal” me aansprak. Ik herkende er e.e.a. van mezelf in. Mijn verwachting was dan ook dat Siem en ik elkaar zouden aanvoelen en dat er direct een nauw contact zou zijn…..

De boodschap van Siem
Ik zou bijna zeggen niets was minder waar. Siem gaf hele andere reacties dan ik verwacht had. Hij liep (o.a.) weg en maakte zich groot en ging liggen. De reacties bleken systemische reacties te zijn, die gespiegeld werden. Een en ander maakte veel bij me los, waar ik niet op “gerekend” had. Ik dacht dat ik datgene wat werd gespiegeld inmiddels al had losgelaten, maar blijkbaar toch nog niet echt….. Best heftig.

Verlangen
Ik voelde dat ik nog wat te doen had en er erg veel behoefte aan had om voor een langere tijd alleen op reis te gaan naar Nepal. Dat verlangen had ik een jaar eerder ook al, maar toen heb ik me door allerlei zaken laten weerhouden. Nu het verlangen weer sterk opkwam en ik het thuis kon regelen, heb ik een aantal dagen na de retraite besloten om het deze keer wel te gaan doen en mijn ticket naar Nepal geboekt voor in ieder geval 2 maanden!

Ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen en ben heel dankbaar dat ik het kan, en mag gaan ervaren. Veel dank voor deze bijzondere retraite met onverwachte uitkomsten en de fijne warme begeleiding!

 

Corrie
~Deelneemster aan de Nieuwjaarsretraite van 20 januari 2018~

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + tien =