HORSE MEDICINE

Horse Medicine is een initiatief van Jubine Nijmeijer en Janna de Vries.

Samengebracht door onze liefde voor paarden en de natuur, voelde onze eerste ontmoeting als thuiskomen. Met een gedeelde passie voor persoonlijke ontwikkeling en oprecht contact met paarden, was het een logische stap om samen verder te gaan om onze visie uit te dragen. Met Horse Medicine hebben wij een plek gecreëerd waar wij mensen in contact brengen met zichzelf, de paarden en de natuur.

ONZE VISIE

Een paard met keuzevrijheid om te voorzien in zijn eigen behoeftes kan zichzelf zijn, is uitgebalanceerd en krachtig. Dit is wat wij onze eigen kudde van 4 paarden bieden en dit is tevens de basis en het uitgangspunt van Horse Medicine. Wij zijn hierin een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen om paarden anders te benaderen, te houden en met ze samen te zijn.

Horse Medicine ziet paarden als zelfstandige, intelligente, sociale, empathische dieren met hun eigen behoeften op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. In het samenzijn en werken met deze dieren op basis van gelijkwaardigheid gebeurt iets bijzonders. Ze nodigen je uit om in het moment te zijn en brengen je in contact met wie je werkelijk bent.

In de huidige maatschappij raken mensen steeds verder verwijderd van zichzelf en wie ze werkelijk zijn. Horse Medicine brengt bewustwording en begeleidt mensen om in contact te komen met hun essentie en ware potentieel. Werkelijk contact kan pas ontstaan in een omgeving waarin mens en paard zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Horse Medicine creëert en faciliteert een plek waar deze ontmoeting plaats kan vinden. Een plek waar authenticiteit, openheid en gelijkwaardigheid centraal staan.

Trainers

Janna: “Riding from the heart: open your heart and your horse will follow”

Paarden zijn voor mij ware zenmeesters en inspirators. In de samenwerking vragen ze je om open en in het moment te zijn en bewust te zijn van je lichaam en lichaamstaal.

Ze spiegelen waar jij nog kan groeien en geven je daarmee waardevolle lessen voor het leven. Als we hiervoor openstaan en bereid zijn aan onszelf te werken kan een échte eenheid ontstaan tussen mens en paard.

Ik ben paardencoach en gedragsdeskundige voor mens en paard, Freestyle en Centered Riding Instructeur en Squire in de Academische Rijkunst. Mijn interesse en specialisatie ligt op het gebied van communicatie, lichaamstaal en lichaamsbewustzijn. Mijn kracht ligt in het verdiepen van het contact tussen mens en paard.

Janna de Vries | www.ridingfromtheheart.nl

Jubine: “In companionship with the horse you find your true nature”

Als kind waren paarden mijn eerste grote liefde. In mijn leven zijn ze altijd zeer waardevolle leermeesters geweest.

Paarden zijn eerlijk, oprecht en authentiek. Zij helpen je om de weg terug te vinden naar jezelf, omdat ze onderscheid maken tussen dat wat echt is en dat wat onecht is. Ze prikken door zogenaamde maskers heen en gaan naar de essentie.

Naast mijn werk als paardencoach, ben ik yoga, mindfulness en meditatiedocent. In alles wat ik doe staat één ding centraal: Ik breng mensen in contact met zichzelf. Mijn kracht ligt in het creëren van een veilige setting en het begeleiden van mensen in veranderprocessen. Graag laat ik je samen met de paarden ervaren hoeveel moois je in je draagt!

Jubine Nijmeijer | www.discoveryourbrightness.nl

De paarden

NATUURLIJK PAARDENHOUDEN

Bij Horse Medicine leven de paarden in een kudde. Het onderlinge sociale contact is essentieel voor hun fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Met de middelen die wij hebben, proberen we zo natuurlijk mogelijke leefomstandigheden te creëren.

Een paard, voorzien in zijn natuurlijke behoeftes kan zichzelf zijn en is uitgebalanceerd en krachtig.

Onze paarden zijn onze zen- en leermeesters, inspiratiebron en samenwerkingspartners

 • Vriendschap

  Paarden zijn zeer sociaal en échte kudde dieren, het samenleven met soortgenoten is een must voor hun mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Binnen een vaste kudde of groep vormen paarden, net als mensen, duurzame relaties met elkaar. Zo zijn Siem, de leider van de kudde, en Zara een echt paar.

 • Vrijheid

  Paarden zijn bewegers. Van nature leggen zij zo’n 25 tot 30 KM per dag af op zoek naar voedsel. Ze hebben geen dag/nacht ritme zoals mensen. Het paard opstallen gaat dan ook volledig tegen zijn natuur in. Bij Horse Medicine hebben de paarden de vrije keuze om binnen of buiten te staan. Ze kunnen eten, lopen, bewegen, spelen, rollen en slapen wanneer zij daar behoefte aan hebben.

 • Voeding

  Het systeem van het paard is ingesteld op een continue opname van ruwvoer. In de natuur zijn zij 17 uur per dag bezig met grazen. Als een paard langer dan vier uur niet in deze behoefte kan voorzien, kan dit al (voor de mens niet direct zichtbare) ernstige maagklachten (zweren) en stress opleveren.

 • Verbinding

  Bij Horse Medicine leren wij dagelijks van onze paarden. De vier paarden van Horse Medicine hebben ieder hun eigen unieke verhaal en bijzondere achtergrond. Zij helpen ons om in verbinding te zijn met datgene dat er in ons leeft, waardoor we ons persoonlijk kunnen ontwikkelen en ons bewust kunnen worden van wie we werkelijk zijn. 

Siem

Siem is een sensitieve Andalusische ruin en leider van onze kudde van 4. Hij is krachtig in zijn leiderschap en duidelijk in zijn communicatie.

Zara

In memoriam

23-04-2008 ~ 6-11-2017

Zara is een fantastische merrie, open voor contact, zacht, eigenzinnig maar vooral diepzinnig. Zij bracht ons naar deze plek en was een van de grondleggers van Horse Medicine. Zara, met wie alles begon…

Milou (l) en Roos (r)

Milou is een bijzonder zachtaardige zelfstandige lieve Appaloosa minishet. Samen met haar half zus Roosje vormt zij een prachtig duo. Roosje is een gevoelige soms wat onzekere merrie die graag wil dat alles in harmonie verloopt.

Goofy

Goofy is een bescheiden en vriendelijke Connemara ruin met veel levenswijsheid. Hij is een leermeester voor kind en volwassene.