Siem

Siem, wat is het een voorrecht om in jouw gezelschap te mogen zijn. Voordat je kwam, hoorde ik al wat verhalen over je. Hoe je een zware training hebt gehad in Spanje, altijd op stal, geen contact met soortgenoten. Op volwassen leeftijd nog als hengst naar Nederland. En toen kwam je bij Janna. Ik ken de details niet, maar is dat belangrijk?


We voelden gelijk dat het goed zat, dat het klopte.
Zara werd je kuddegenootje, door het lot bepaald. Gelukkig was er gelijk een klik tussen jou en Zara. Net zoals tussen Janna en mij.
Siem, onze band is moeilijk te verwoorden. Immers ik doe niks met je. Ik train je niet, rij je niet, ja, soms liepen we deze zomer samen naar het weiland. Ik voorop. Jij als een slak achter me aan. Geen haast als de zon schijnt.

Maar toen deed ik toch iets met je. Of deed jij nou iets met mij?
De eerste mensen kwamen naar Horse Medicine en daar was je. Niks tegen in te brengen, je nam de leiding over, ik gaf me over en luisterde naar de lessen die je vertelde. Zo leerde ik je pas echt kennen.

Hoe je mensen het afgelopen jaar hebt geleerd over verantwoordelijkheid, over innerlijk leiderschap, hoe je grote mannen aan het huilen hebt gebracht en sterke vrouwen hebt laten zien hoe dat zit tussen mannelijk en vrouwelijk, ratio en gevoel, lessen over hoe je leiding pakt zonder te dwingen, zonder te onderdrukken, zonder te domineren.

Juist die dingen die jij niet hebt gekend in je jonge leven.
Jij die nul vrijheid hebt gekend, jij die in je jonge leven in heel je wezen beknot bent, jij die soms zo schrikt van jezelf en je nieuw herwonnen vrijheid, jij die soms nog iedere keer weer even herinnerd moet worden aan het feit dat het nu anders is. Jij die zo zacht als een kind kan zijn, alsof je in hogere sferen verkeert en tegelijkertijd zo heel aards als het gaat over presence; er zijn ook al is het moeilijk. Vaderlijk, troostend, geduldig.

Jij die in je zachtheid zo krachtig bent, SIEM!

© Jubine Nijmeijer

HorseMedicine-3244-Edit

Heb jij een mooie ervaring met je eigen paard of met een paard? Deel het hieronder met ons!

 

7 antwoorden
 1. Daphne
  Daphne zegt:

  Een verhaal recht uit het hart. Siem is een fantastisch paard. Net als Zara en de rest van de familie. Ik hoop dat heel veel mensen de helende kracht van de paarden en jullie begeleiding mogen ervaren!

  Beantwoorden
 2. sabina
  sabina zegt:

  pure liefde stroomt uit je verhaal. het raakt me. dank je wel.
  ik geniet van de mooie foto’s op jullie fijne website!
  lieve groet

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee − 1 =