Paardencoaching voor kinderen bij echtscheiding

In Nederland gaat een op de drie stellen uit elkaar. Veel mensen, en zo ook (ongewild) hun kinderen, krijgen te maken met de lastige en emotioneel zware situatie van een scheiding. Zaken als ruzies, geldproblemen, verhuizen, van school veranderen, afscheid nemen, rechtzaken om voogdij zijn eerder regel dan uitzondering.

Kinderen hebben meestal geen of weinig zeggenschap in wat er gaat gebeuren. Ze kunnen met hun eigen problemen en emoties rondom de scheiding niet terecht bij hun ouders. Ookal doen ouders hiervoor hun best. Door o.a. loyaliteitsconflicten is het voor kinderen vaak moeilijk om hier met hun ouders 100% open over te kunnen spreken.

Het kan fijn zijn voor kinderen om met een derde onafhankelijk persoon (of paard) te kunnen praten over de gebeurtenissen, nare emoties en ervaringen  en e.e.a. te kunnen verwerken. Zo kwam Sascha kwam bij Horse Medicine voor een aantal sessies Paardencoaching en heeft hierdoor haar emoties beter kunnen verwerken en de nare gebeurtenissen achter zich kunnen laten.

Het verhaal van Sascha en de scheiding en haar ervaringen met paardencoaching is ook te lezen in het boek Scheid!
In dit boek staat alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan. Het is hét handboek over scheiden waarin jongeren vertellen hoe zij dit hebben ervaren (en wat ze hielp). Voor lezers van 10 tot ongeveer 16 jaar.

Via deze link is het gehele artikel te lezen op Ad.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 1 =