Mooie ervaring deelneemster retraitedag: “You need to open your heart to the most innocent possibility that you can change…”

Laatst las ik deze woorden:

“You need to open your heart to the most innocent possibility that you can change. Then you can ask your horse to guide you. And when you experience it once, your life will change forever.”

Een bijzondere dag gisteren bij Horse Medicine. Opeens stond hij voor me, Siem, een prachtig wit paard. We hadden elkaar al ontmoet, een paar weken voor de retraite, in spirit. Nu stond hij daar. ‘Zullen we in stilte gaan werken?’, vroeg Jubine. Ik knikte instemmend ‘ja’. We stonden in de paddock, Siem wat grazend in de hoek. Afgestemd op zijn energieveld, maakte ik kleine stapjes naar hem toe. Toen was ook ‘medicine man’ Goofy naar ons toe gelopen en ik stond nu in twee krachtige velden. Ik liet mijn hoofd zakken en maakte een buiging voor hun kracht en wijsheid. Er ontstond een wederzijds diep respect.

Vlak voor mij voeten zakte Siem door zijn knieën en gaf zich over aan de grond voor mij. Terwijl hij daar lag, zei hij: ‘Geef je over…’. Er was maar een ding dat ik kon doen, door mijn knieën en naast hem gaan liggen. Het was een onbeschrijflijk mooi moment. Er ontstond een ‘healing field’ tussen onze harten en buiken. Tranen stroomden. We ademende samen diep en ik kon door zijn aanwezigheid alles loslaten.

Af en toe kwam zijn hoofd omhoog en hadden we intens oogcontact. Op de achtergrond deed Goofy medicine man met alles mee. Toen het klaar was, stond Siem op. Ik dankte beide paarden voor hun ‘guidance’.

Een heel helende ervaring.

Annemieke van Os (eendaagse retraite met de paarden 5 juni 2016)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − elf =